A Taste of the Wild is net zoals Hummingbird een pareltje. De kwaliteit is Amerikaanse Americana waardig en er wordt op een heerlijke wijze originele muziek geproduceerd. De beste Nederlandse muzikanten doen op deze plaat mee. De band van NinaLynn bestaat uit Arthur Bont op drums en percussie, Lucas Beukers op de bass en Janos Kool op de gitaar, banjo, mandoline, piano en toetsen. Extra aandacht voor gastmuzikanten Onno Kuipers op de accordeon en Fay Lovsky met extra vocals.

 

– Orange Flag Music

Klik hier voor de volledige recensie

In het openingsnummer Glistening zorgt de accordeon van laatstgenoemde naar het einde toe voor een typisch folk geluid, terwijl de trekharmonica in nummers als A taste of the wild meer richting cajun gaan. Wonder in her eyes en Harvest moon (niet een Neil Young-cover) zijn dan weer schatplichtig aan de bluegrass en de country. Enkele fijne, verstilde nummers als BarefootEach woman (geschreven met Gé Reinders) en From the bones versterken het gevarieerde geluid van dit overtuigende album, waarin de krachtige stem van Nina Lynn Woerden wederom centraal staat. Het kan haast niet missen dat deze jonge zangeres hoge ogen gaat gooien met dit nieuwe album. 

– Folk Forum

Klik hier voor de volledige recensie

Heaven Album van de Week in week 15

Schijnbaar vanuit het niets verraste de Nederlandse singer-songwriter Nina Lynn Woerden twee jaar terug met haar debuutalbum Hummingbird. Dat was geen toevalstreffer, bewijst het nieuwe A Taste Of The Wild, dat op alle fronten een opmerkelijke groei laat horen en NinaLynn in de eredivisie plaatst van de vaderlandse americana.

– Heaven

Klik hier voor de rest van de albums van de week in week 15

De plaat “Hummingbird” was al heel mooi maar de opvolger “A Taste Of The Wild” is volgens onze mening nog mooier. Deze Nederlandse zangeres mag hoopvol uitkijken naar een succesrijke, misschien wel internationale toekomst die ongetwijfeld nog heel wat knappe albums zal opleveren.

– Rootstime.be

Klik hier voor de volledige recensie

Verborgen onder de cd staat op de hoes een quote van Tony Rice die veel zegt over de muziek op A Taste Of The Wild (Strictly Country Records) van NinaLynn. ,,As soon as you become a diehard anything, be it jazz or bluegrass or whatever, you’re depriving yourself of a whole world of music’’, aldus de Amerikaanse gitarist die zelf actief is in bluegrass, folk, americana en jazz. De Nederlandse singer-songwriter beperkt zich op haar derde album inderdaad niet tot één stijl. Het is dus geenszins strictly country. 

Altcountry.nl

Klik hier voor de volledige recensie

A Taste Of The Wild is het tweede album van de fenomenale Nederlandse zangeres en liedjesschrijver NinaLynn en dat is minstens zo goed als haar debuut Hummingbird. Folk, pop, Americana, jazz en zelfs cajun. Net als Joni Mitchell weet ze al die stijlen om te toveren tot iets geheel eigens. De band, aangevoerd door Janos Koolen en bijgestaan door onder andere Fay Lovsky, speelt op ingetogen wijze de sterren van de hemel. Maar waar het om draait zijn de nummers en de volwassen teksten. En dat is dertien keer helemaal raak. Prachtig!

– Robbie Klanderman

Interview met Sugar Mountain Presents (Paradiso)

In 2021 gooit het debuutalbum ‘Hummingbird’ van NinaLynn hoge ogen bij flink wat Nederlandse fans van rootsmuziek. De plaat prijkt meteen bovenaan de Euro Americana Chart, maar toch worden zowel Ninalynn als de plaat door de coronamaatregelen een soort liefhebbersgeheim. Met het nieuwe album ‘A Taste of the Wild’ hoopt ze daar verandering in te brengen en laat Nina Woerden, zoals haar echte naam luidt, groei én verbreding horen. Tussen repetities en promotiewerkzaamheden door maakt ze tijd om terug- en vooruit te kijken. We beginnen bij het begin: [..]

Lees verder

– Eddie Aarts

Het deze week verschenen A Taste Of The Wild is een logisch vervolg op de terecht geprezen voorganger, maar bevalt me nog wat beter. In muzikaal opzicht is het ook dit keer smullen en ook de zang van Nina Woerden is weer prachtig, maar het zijn vooral de songs die groei laten horen. NinaLynn laat op A Taste Of The Wild horen dat ze binnen de Amerikaanse rootsmuziek op een breed terrein uit de voeten kan en maakt wat mij betreft diepe indruk.

– De Krenten Uit De Pop

Klik hier voor de volledige recensie

NinaLynn weet op A Taste Of The Wild wederom te overtuigen met een divers klinkend album. Toch zou het nog zo nu en dan nog wat meer mogen schuren maar je moet altijd wensen voor de toekomst over houden. Veel luisterplezier!

– De Muziekplank

Klik hier voor de volledige recensie

Meteen bij  de inventieve, spannend opgebouwde opener Glistening schoot ik naar het puntje van mijn stoel. Het accordeonspel van Onno Kuipers geeft nummer niet alleen een duidelijk folktintje, maar is het instrument ook een verrijking van de muziek. Net als de opener schreef Nina met producer Koolen het uptempo The Wolf. Het meer ingetogen samen met Arthur Bont geschreven If You Were an Ocean associeerde ik meteen met singer-songwriter Beth Nielsen Chapman. Een glimlach op het gezicht tovert het zelfgeschreven titelnummer. Kippenvel bezorgt me het ingetogen Barefoot, waarin ze heel subtiel speelt met dynamiek. Dit soort nummers hoor ik haar het liefste zingen. Er zijn trouwens maar weinig zangeressen, die me zo kunnen raken als Nina.

– Music That Needs Attention

Klik hier voor de volledige recensie

De alom bejubelde voorganger Hummingbird kwam in samenwerking met producer Janos Koolen tot stand, ook nu zorgde de multi-snarenman en pianist verzorgt voor de muzikale inkleuring samen met Lukas Beukers en Arthur Bont die de ritmesectie vormen. Voor het nieuwe album zijn die muzikanten weerom van de part, op Taste Of The Wild de samen werking gaat verder dan muzikale accenten in een heuse wisselwerking. Het trio was betrokken bij het componeren en dat resulteert in een verruimde, meer avontuurlijke benadering die naast de landsgrenzen van Nederland de folkgrenzen moeiteloos overstijgt.

– Written in Music

Klik hier voor de volledige recensie

Het openingsnummer Glistening is een mooie folky song. Fraai geïnstrumenteerd waaronder een heerlijke cajun accordeon. The Wolf is uptempo waarna If You Were An Ocean ingetogen is, prachtig gezongen, een fraaie slidegitaar en harmonie vocals van Fay Lovsky. In het vrolijk ‘huppelende’ titelnummer A Taste Of The Wild laat Onno Kuipers een heerlijke accordeon solo horen. Na het zeer ingetogen Barefoot gaat het er in Growing Pains steviger aan toe. Indrukwekkend mooi is de hartverwarmende zang in de ballad Each Woman. [..]

Conclusie:
‘A Taste Of The Wild’ is een mooi album van een fantastische zangeres. En de begeleidingsband mag er ook wezen.  

– Bluestown Music

Klik hier voor de volledige recensie

[..] Dat levert deels heel persoonlijk repertoire op, variërend van een ‘boos’ liedje als From The Bones en de gevoelige prachtballad Lilith, tot Growing Pains of het opgewekte titelnummer. A Taste Of The Wild laat daarmee horen hoe ze is gegroeid als songschrijver. De plaat is minder folky maar juist wat rootsier dan zijn voorganger. Zo is Wonder In Her Eyes onversneden bluegrass en neigt Growing Pains naar countryrock. Maar het album heeft ook beslist de potentie om meer mensen dan louter americanapuristen aan te spreken. Wanneer er in Hilversum eens iemand verder kijkt dan de spreekwoordelijke neus lang is..

– Heaven Magazine, 4 sterren

nl_NL
Scroll naar boven