Singer-songwriter workshops

Heb je altijd al willen leren hoe je een liedje kunt schrijven? Of schrijf je al liedjes, maar wil je je skills verbeteren? Dan zijn de workshops songwriting die ik in Uithoorn ga geven wellicht iets voor jou!

Met een klein groepje mensen (max 8 personen) komen we samen voor een workshop. Je kunt je los voor workshops met verschillende onderwerpen inschrijven, geheel op basis van waar jouw interesse ligt! 

Momenteel kun je je inschrijven voor de volgende workshops:

11 mei (10.00-13.00u) – Schrijf een liedje in 3 uur!

De naam zegt het al een beetje – in deze workshop gaan we het hele proces van een liedje schrijven langs. Je krijgt input over teksten en melodieën en akkoorden, op basis waarvan je lekker aan de slag kunt. Een workshop met veel info, maar ook veel tijd om die info lekker uit te proberen!

Je kunt je hieronder inschrijven voor de workshop.

Workshop teksten schrijven

In deze workshop gaan we in op verschillende onderwerpen die je gaan helpen met het schrijven van een fijne tekst voor je liedje. 

Je kunt je hieronder inschrijven voor deze workshop.

Rijm en rijmschema’s (datum t.b.a.)

Hoe voorkom je dat je liedje gaat klinken als een sinterklaasgedicht? Hoe zorg je ervoor dat rijm ervoor zorgt dat je je liedje naar een nog hoger niveau kunt tillen? Deze workshop is all about rhyme!

Melodieën (datum t.b.a.)

Tijdens deze workshop geef ik je meer handvatten m.b.t. het schrijven van melodieën en het bedenken van akkoordenschema’s. We zullen ingaan op muziektheorie, maar ook speelsheid opzoeken!

Andere onderwerpen die nog voorbij zullen komen: 

 • Teksten schrijven 1.0, met o.a.:
  • Verschillende perspectieven en de effecten hiervan
  • Allegorieën, metaforen, vergelijkingen, beeldende taal
  • Stable vs. unstable
 • Akkoorden en akkoordenschema’s
 • Hoe perform je je (eigen) liedje? 
 • Co-writes – hoe werkt dat?
 • Schrijf in een dag een liedje

Mocht je zelf nog een onderwerp weten waar je graag een cursus over zou willen volgen, aarzel dan niet en neem contact met me op! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Prijs

Iedere workshop kost €60

Locatie

De cursus vindt plaats in de balletzaal van de Hoeksteen in Uithoorn.

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor een van de workshops of nog vragen hebt, vul dan het formulier in of stuur een mailtje naar info@ninalynn.nl

Andere mogelijkheden

Privéles

Wil je liever met z’n tweeën naar een liedje kijken waar je mee bezig bent? Dat kan ook! Stuur me in dat geval even een mailtje (info@ninalynn.nl) en dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

Singer-songwriter cursus organiseren op een andere locatie? 

Wil je graag een singer-songwriter cursus organiseren met een groep op een andere locatie? Dat is ook mogelijk! Neem contact met me op via info@ninalynn.nl en dan bespreken we de mogelijkheden.

Feestjes

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om met een groep te doen voor een vrijgezellenfeest, bijzondere verjaardag of andere bijzondere gelegenheid? Denk dan eens aan een eenmalige workshop! We schrijven dan op een speelse manier met de hele groep een liedje, waardoor je deze bijzondere gelegenheid een eigen soundtrack geeft! Deze optie is ook mogelijk om te combineren met een huiskamerconcert. Stuur voor meer informatie een mailtje naar info@ninalynn.nl.

nl_NL
Scroll naar boven