Lees hoe het allemaal is begonnen

Nina's Liefde voor Americana

Americana in de breedste zin van het woord. Dat is hoe ik mijn muziek zelf zou omschrijven. Je zou het nog specifieker kunnen maken, maar met het nieuwe album dat uitkomt is dat erg lastig.
In de afgelopen paar jaar ben ik door de
New Folk Sounds de ‘nieuwe Nederlandse country-belofte’ genoemd en de Heaven noemde mijn muziek al ‘on-Nederlands goed’. Op deze pagina kun je lezen hoe het allemaal is begonnen!

Meet the band

Nina Woerden

Zang + Gitaar

Lucas Beukers

Basgitaar + Zang

Janos Koolen

Multi-instrumentaal + Zang

Arthur Bont

Drums + Percussie + Zang

A Taste of the Wild

In de periode dat we zo veel live speelden met elkaar werden we steeds closer. Onze band begon echt als een familie te voelen, of op zijn allerminst een clubje van hele goede vrienden die ook nog eens heel leuk muziek met elkaar konden maken.

En zo ontstond het dat ik één voor één met ze samen ging schrijven aan een nieuw album dat we graag uit wilden brengen. Deze keer echt een project van ons vieren: Janos, Arthur, Lucas, en ik. Tijdens het schrijven van de teksten bezig was met verschillende thema’s. Volwassen worden, mijn vrouwelijkheid, de natuur, het durven voelen van ál mijn emoties, onafhankelijk van mijn mening over die emoties. En die emoties leiden tot liedjes in allemaal verschillende vormen en maten, die we samen met de band helemaal muzikaal hebben uitgedacht.

We wisten niet zo goed hoe we het moesten omschrijven naast ‘americana’,
totdat we een quote van Tony Rice tegenkwamen:

‘as soon as you become a diehard anything, be it jazz or bluegrass or whatever, you’re depriving yourself of a whole world of music’

.
nl_NL
Scroll naar boven